Ugrás a tartalomra

Szemere Pál honvéd őrnagy emléktáblája előtt tisztelegtek

Nagybecskereken a katolikus temetőben Szemere Pál honvéd őrnagy tiszteletére emelt emléktábla előtt emlékeztek 1848-49 hőseire és áldozataira.

A Magyar Nemzeti Tanács nevében Vidrács Krisztina, a Vajdasági Magyar Szövetség nevében Sztojkó József és Puskás János, a nagybecskereki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nevében pedig Bukovics Éva és Mészáros Róbert helyezték el a kegyelet virágait.

A művelődési egyesület elnöke, Jenovay Lajos mondott ünnepi beszédet. Jenovay Lajos, elnök, Petőfi Sándor MME, Nagybecskerek: „Szemere Pál emléktábláját itt a nagybecskereki temetőben 2012-ben állították fel, és azóta itt koszorúz a nagybecskereki magyarság, Szemere Pál a 1848-49-es szabadságharc és forradalom első győztes csatájában megsebesült és itt Becskereken ápolták, és sajnos sérüléseibe belehalt, és itt a katolikus temetőben sajnos egy jeltelen sírban nyugszik, és ennek az emlékére állították fel ezt az emléktáblát, és így a nagybecskereki művelődési egyesület szervezésében minden évben itt március 15-e alkalmából lerójuk kegyeletünket Szemere Pál valamint a szabadságharc többi hőse és áldozata előtt.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír