Ugrás a tartalomra

Szabadka támogatja a foglalkoztatást

Szabadka önkormányzata három programon keresztül támogatja a foglalkoztatást. Az egyik a közmunkaprogram, amelyet idén a város egyedül szervez meg, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nélkül. 

Eddig 18 ezer dináros bér járt a foglalkoztatottaknak, az idei évtől azonban az önkormányzat a minimálbért tudja biztosítani, ami mintegy 28 ezer dinárt tett ki januárban. Négy hónapig dolgoznak majd, és megközelítőleg 30 közmunkást tudnak foglalkoztatni a program keretében - mondta ma Újhelyi Ákos, Szabadka Városi Tanácsának gazdasági ügyekkel megbízott tagja a Közügyek című műsorunkban.

„A másik két programról, az egyik az önfoglalkoztatás, start up cégen keresztül, itt 100 illetve 150 ezer dináros egy évi egyszeri juttatásban tudnak részesülni azok, akik ebben gondolkodnak, attól függően, hogy ha sérült, hátrányos helyzetben lévő polgártársunkról van szó, akkor az nagyobb összeget fog kapni, amennyiben egészséges ember, akkor pedig kisebbet. A harmadik programunk, pedig a cégek támogatása új munkahelyek létrehozása érdekében. Itt is 100, illetve 150 ezret fognak egyszeri juttatásként kapni egy évre.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír