Ugrás a tartalomra

Poszton maradt államtitkárok

Vicsek Annamária továbbra is oktatási államtitkárként tevékenykedik

– Fontos számunkra, hogy mind a négy államtitkár, akiket a Vajdasági Magyar Szövetség az elmúlt mandátumban javasolt, maradtak ugyanazokban a minisztériumokban, ahol eddig is voltunk.

Az én megbízatásom ugyanazokra a területekre fog vonatkozni az elkövetkezőkben is: óvodai, az általános iskolai és a középiskolai oktatás, valamint az inklúzió és a kisebbségi tannyelvű oktatás fog a hatáskörömbe tartozni.

Az oktatási miniszter személyében sincs változás, így hirtelen újdonságokra sem kell számítani, semmi olyanra, ami az elmúlt időszak célkitűzéseivel szembe menne – mondta el Vicsek Annamária, aki továbbra is oktatási államtitkárként tevékenykedik majd.

– Mivel a kisebbségi tannyelven történő oktatás továbbra is a hatáskörömbe tartozik, fokozott figyelemmel követem továbbra is a kisebbségi tannyelvű osztályok működését, a kis létszámú osztályok megnyitásának jóváhagyását.

Az elkövetkező időszakban ezen utóbbi téren szigorú megszorításokkal, elvárásokkal kell szembe néznünk, szigorú megtakarításokat várnak el a teljes állami szférától, így az oktatási minisztériumtól is, ám mindezek nem szabad, hogy a kisebbségi jogokat sértsék, és hogy ez a kisebbségi tannyelvű oktatás kárára történjék.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, t.r.
Többi hír