Ugrás a tartalomra

Pénzeszközökre pályázhatnak a Tartományi Oktatási Titkárságnál

Több, mint 400 millió dinárra pályázhatnak a Tartományi Oktatási Titkárságnál az oktatási és a nemzeti közösségek kérdéseivel foglalkozó intézmények, egyesületek, szervezetek.

A két nyilvános pályázat határideje március 15-e, illetve március 20-a - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Nyilas Mihály. A tartományi oktatási titkár hozzátette: az oktatási célokra kiírt eszközöket elsősorban a tanintézmények objektumainak felújítására, újjáépítésére költhetik a nyertesek. A titkárság munkatársainak múlt évi körútján ugyanis kiderült, hogy még mindig a tanintézmények épületeinek állagmegőrzése a legsürgősebb feladat. A pályázati anyagot az érdeklődők személyesen is átvehetik a titkárságon, vagy letölthetik a Tartományi Oktatási Titkárság honlapjáról a www.puma.vojvodina.gov.rs címről.

Nyilas Mihály elmondta: a nemzeti közösségek számára is kiírták a pályázatot, melynek összege 57 millió dinár.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A másik nagy terület a kisebbségek, a kisebbségi jogérvényesítés, beleértve a nyelvhasználatot és beleértve a különböző egyesületeknek a munkáját, tevékenységét. Itt csak az az újdonság, hogy már csak projektumokat, programokat fogunk támogatni, a működést nem, hiszen az ide vágó jogszabályok csak ezt teszik lehetővé számunkra.”

 
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír