Ugrás a tartalomra

Pásztor: Partnereket keresünk Szabadka fellendítéséhez

A VMSZ a jövőben minden energiájával azon fog dolgozni, hogy a várost kihúzza a jelenlegi helyzetből

Május 21-én volt egy éve, hogy a VMSZ bűnvádi feljelentést tett ismeretlen személyek ellen választási csalás gyanújával – mondta el Pásztor István a VMSZ elnöke péntek délelőtti sajtótájékoztatóján, amelynek témája a Szabadkán uralkodó politikai helyzet volt.

Mint Pásztor elmondta, a párt irányelvei a megbízhatóság, az önállóság és a szavahihetőség, amelyektől nem hajlandóan tágítani, akár tetszik ez másoknak, akár nem.

A pártelnök szerint többen is elmondták, mennyire unalmas számukra, hogy a VMSZ politikusai a városi képviselő-testület ülésén elmondják, hogy nem egyeznek ugyan egy-egy javaslattal, de a koalíciós érdekek miatt rászavaznak. Ennek a helyzetnek kívánnak véget vetni, ezért a jövőben a párt kizárólag saját programjának teljesítését tartja szem előtt és ahhoz keres partnereket.

„Nem a képviselő-testületi többséghez keresünk partnereket, hanem elképzeléseinkhez és az sem érdekel bennünket, hogy a szövetségeseket a hatalmi vagy az ellenzéki oldalon találjuk meg” fogalmazott. Hozzátette, végső ideje, hogy Szabadkát kihúzzák abból a tespedtségből amelyben hosszú ideje van, ezért mindannyian bekapcsolódnak ebbe a munkába: azok is, akik szabadkai szinten politizálnak, de azok is, akik Újvidéken vagy Belgrádban. Mindannyiuk közös feladata, partnereket találni, hogy a városban a helyzet megváltozzon.

Az pedig, hogy ezt hatalmi vagy ellenzéki helyzetből teszik, másodrangú kérdés, tette hozzá a VMSZ elnöke.

Példaként  az állami földek bérbeadása körül kialakult patthelyzetet említette, ahol 700 hektárnyi, az egyházaknak használatba adott föld miatt késik a licitáció kiírása.

A sajtótájékoztatóról szóló részletes tudósítást a délután folyamán közöljük.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír