Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Vajdaságnak és Salzburgnak konkrét kapcsolatokat kell kiépítenie

A tartományi képviselőház elnöke, Pásztor István Karl-Heinz Lambertzzel, a Régiók Európai Bizottságának elnökével egyeztetett Salzburgban.

Mindketten elégedettségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Szerbia és a Bizottság együttműködése termékeny. Készen állunk rá, hogy a tartományi kormánnyal együttműködve aktívan részt vegyünk az ország uniós csatlakozási folyamatában, kiemelten azokkal a csatlakozási fejezetek megnyitásával kapcsolatban, amelyek nagyon fontosak Vajdaság számára, ilyenek a regionális fejlesztés és együttműködés, a nemzeti közösségek jogainak megvalósulása és a mezőgazdaság - emelte ki Pásztor. Lambertz szerint a Régiók Európai Bizottsága számára Vajdaság nagyon fontos terület. Bejelentette, hogy az elkövetkező időszakban Szerbiába látogatna. Pásztor meghívta a tartományi képviselőházba.

A vajdasági házelnök Brigitta Pallauffal, Salzburg régió képviselőházának elnökével is tárgyalt. Elégedettségüket fejezték ki a két parlament közötti kapcsolatfelvétel kapcsán. Egyetértettek abban, hogy Vajdaságnak és Salzburgnak konkrét kapcsolatokat kell kiépítenie, mivel nagy lehetőségek rejlenek többek között az intézményi, a politikai és a gazdasági együttműködésben is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír