Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Nagyok az elvárások a Duna Régió Stratégiával kapcsolatban

Pannon TV Közügyek műsorának vendégeként elmondta, konkrét terveket készítettek a Duna menti Városok és Régiók Tanácsa működésének előremozdítása érdekében.

Néhány nappal ezelőtt tartották Budapesten az Európai Unió Duna Régió Stratégia hagyományos fórumát, ahol a régió vezetői, tisztségviselői vettek részt. A stratégia célja, hogy fejlessze a regionális együttműködést, és olyan országok számára is lehetőséget biztosítson, amelyek nem tagjai az Európai Uniónak. A budapesti rendezvényen mind Szerbia, mind pedig Vajdaság is képviseltette magát. Pásztor István a Tartományi Képviselőház elnöke, akit a héten választottak meg a Duna menti Városok és Régiók Tanácsának új alelnökévé, a Pannon TV Közügyek műsorának vendégeként elmondta, sokkal nagyobbak az elvárások a Duna Régió Stratégiával kapcsolatban, mint a megvalósult eredmények. Pásztor hozzátette, konkrét terveket készítettek a tanács működésének előremozdítása érdekében.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Itt most csak egyetlen egyet szeretnék említeni, ami számunkra nagyon-nagyon fontos. Ez a Szeged-Szabadka-Bácsalmás-Baja vasútvonal, amiről már olyan sokat beszéltünk. Ezek a projektek mind olyanok, hogy bármennyire is iparkodik az ember, itt mindig években kell gondolkodni, mert egyszerűen ezekben a döntéshozatali mechanizmusokban Isten malmai nagyon-nagyon lassan őrölnek. Most abba a helyzetbe fogunk kerülni az elkövetkező mintegy egy évben, másfélben, hogy az összes tervdokumentáció el fog készülni. Azt gondolom, hogy az egy olyan projektum, amivel ezekre az alapokra, lehetőségre egészen biztosan startolni tudunk.”

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok