Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A magyar és a szerb nyelvet ismerve érvényesülhetünk

Csak akkor lehetünk versenyképesek, akkor érvényesülhetünk ha a magyar és szerb nyelvet is ismerjük – fogalmazott Pásztor István a Tusnádfürdőn.

A VMSZ elnöke hozzátette, ennek ellenére a középiskolát magyarul végző diákok számára lehetővé kell tenni a magyar felvételit – hangsúlyozta.A pénteki nemzetpolitikai panelbeszélgetés után kérdéseket is tehettek fel a politikusoknak.

Pásztor Istvánt az újvidéki Jogi Kar ellen indított perről kérdezték. A VMSZ elnöke elmondta, a VaMaDisz erőfeszítését kezdettől fogva támogatják.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Mi azt képviseltük, hogy a fölvételit anyanyelven tudják lerakni, és onnantól kezdve, hogy beiratkoznak, az azt követő egy-két hónapban el fogják sajátítani azt a nyelvtudási szintet, hogy versenyképesek tudjanak lenni. Ezt az elmúlt tíz évben az újvidéki egyetem összes kara lehetővé tette, kivéve a Jogi Kart.

Az Orvostudományi Egyetemen, a Műszaki Karon, a Természettudományi Egyetemen és mindenhol máshol magyarul felvételiznek, utána szerbül tanulnak. Az egyedüli kivétel az Újvidéki Jogtudományi Kar.

Látjuk majd, hogy mi lesz ennek az eljárásnak a vége. Akármi is lesz a vége, én garantálom, hogy előbb-utóbb a Jogtudományi Karon is magyarul tudnak majd felvételizni. Mert ez az érdekük.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír