Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: Jelentős költségvetési eszközöket biztosítunk

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője a jelenlegi politikai helyzetről beszélt a Pannon RTV Közügyek című műsorának. 

Nem fogadta el a köztársasági képviselőház a Vajdaság finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot és a tartományra vonatkozó határozatot sem a keddi ülésnapon. A képviselők 14 módosító indítványról tárgyaltak. A hatalmi koalíció több képviselője az ülésen elmondta, hogy a Vajdaságra vonatkozó határozat lealacsonyítaná a szerb népet. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői a javaslat mellett szavaztak. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője elmondta, a képviselőház alkotmányos kötelessége lenne elfogadni a Vajdaság finanszírozásáról szóló törvényt. Pásztor szerint a politikai akarat hiányzik az elfogadásához.

„Nincs meg a politikai szándék jelen pillanatban sem, ahogy az elmúlt 12 év során sem volt meg arra, hogy egy ilyen törvényt elfogadjon a parlament, amiből az következik, hogy mulasztásos alkotmánysértésben van a kormány és a parlament is. És bebizonyosodott a tegnapi nap folyamán, hogy ennek az elképzelésnek, ennek az ötletnek nincs támogatottsága a jelenlegi szerbiai politikai életben. Semmi sem változott ebben a tekintetben az elmúlt 12 év során. Annyi változott csupán, hogy 2014-től a Szerb Haladó Párttal fönnálló koalíciós viszonynak köszönhetően a VMSZ jelentős projektekre tud országos költségvetési eszközöket is biztosítani."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto