Ugrás a tartalomra

Pásztor: Aggasztó a koszovói vezetés kizárólagos viselkedése

Újabb és újabb követeléseket fogalmaznak meg, olyan lépéseket tesznek, amelyek ellehetetlenítik a párbeszéd folytatását – hangsúlyozta Pásztor Isván a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.

Fontos, hogy hosszú idő után újra elindult a hónapok óta megrekedt beszélgetés Belgrád és Pristina között közvetítőknek köszönve, egy szélesebb kontextusú Nyugat-Balkánnal kapcsolatos konferencia keretében – értékelte a hétfői berlini találkozót Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnökét azonban aggasztja az a kizárólagosság, amelyet a koszovói vezetők hónapok óta vagy már egy éve felmutatnak. Újabb és újabb követeléseket fogalmaznak meg - magyarázta Pásztor. Olyan lépéseket tesznek, amelyek ellehetetlenítik a párbeszéd folytatását. Védővámokat vezettek be, most pedig már a dialógus folytatásának feltételéül Koszovó elismerését szabják meg – fogalmazott Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Igazából se tárgyalni, se pedig egy mindenki számára elfogadható döntést nem tudnak, nem akarnak elfogadni. Erőpozícióból politizálnak. Nehéz megállapítani, hogy ennek mi az alapja. Egészen biztos, hogy úgy érzik, velük senki nem bír semmit, senki nem tud semmit tenni ez ellen.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV (Foto: Marina Lopičić)
Többi hír