Ugrás a tartalomra

Ötvenéves jubileumát ünnepli a LORIST

Európában egyedülálló vadásztrófeák kiállítását tekinthetik meg a látogatók október 3-a és 8-a között

Az idén tizenegy ország több mint 400 kiállítója vesz részt a LORIST Idegenforgalmi, Halászati, Vadászati és Sportfelszerelés-kiállításon, amelynek keretében az utóbbi években a virágtermesztők, a lótenyésztők, illetve a lovassport képviselői is bemutatkozhattak.

Az idén először, az ötvenéves jubileum alkalmából vadásztrófea-kiállítást is rendeznek, amelyen több mint 500 vadásztrófeát mutatnak be. A trófeákat külön kiállítótérben helyezik el. Európában egyedülálló, a legnagyobb vadásztrófea-kiállításról van szó – mondta Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár igazgatója.

A Vajdaság Erdői Közvállalat Karakuša nevű vadászterületén ismertették az Újvidéki Vásár októberi kiállításainak a programjait.

A Szerémség déli részén, Šabactól északra lévő Karakuša vadászterület fácántelepén mintegy 35 ezer fácánt neveltek csupán az idén. A házigazda sokat ígérő együttműködésre számít az Újvidéki Vásár idei képviselőivel – tudtuk meg Takács Mártától, a Vajdaság Erdői Közvállalat igazgatójától.

– A kiállításon igyekezni fogunk közelebb hozni a közvállalat tevékenységét a látogatókhoz. A múlt évben változást próbáltunk bevinni a bemutatkozás vizuális vonulatába. Ausztriai, valamint vajdasági stílusban jelentünk meg, ez azt hiszem, hogy kellemesen meglepte a látogatókat. Ilyen módon fejlesztjük az idei jelenlétünket is. A kiállítás csütörtöki napja már hagyományosan az erdészeké, s ilyenkor a környező országokból érkező kollégák tapasztalatcseréjére kerül sor – ecsetelte Takács Márta.

A Vajdaság Erdői Közvállalat az idén ünnepli fennállásának tizenötödik évfordulóját.

– Ez fontos év számunkra, hiszen tizenöt évvel ezelőtt, megalakításunkkor egészen más volt a helyzet vállalatban. Nagyon sok jelentős fejlesztésen, változáson, szervezési folyamaton mentünk keresztül. Elmondhatjuk, hogy a tizenötödik évet büszkén ünnepelhetjük. A csütörtöki napot ennek szenteljük majd. Aznap nyílik a turisztikai kiállításunk is, egy külön standdal leszünk jelen. Itt természetbarát turizmust fogunk kínálni a látogatóknak, ez azt jelenti, hogy bemutatjuk mindazt az állat- és növényvilágot azokon a területeken, amelyeken mi gazdálkodunk, hiszen ezek nagyon értékes és érdekes látnivalók lehetnek a látogatók számára – mondta Takács Márta.

A közvállalatban az idén külön, kizárólag a turizmussal foglalkozó szektor is megalakult.

– Mindeddig az idegenforgalmi tartalmakat tulajdonképpen a vadászturizmuson keresztül képviseltük. Az új részleg megalakulása komoly előrelepés számunkra. Remélem, hogy ezen a területen is olyan sikeresek lehetünk, mint a vadászturizmus terén – ecsetelte Takács Márta.

A kiállítás szombati napja a vadászat iránt érdeklődőké. A Vajdaság Erdői Közvállalat az idén is megszervezi a szarvasbőgést utánzó versenyt, Szlovéniából, Magyarországról és Horvátországból várják a versenyzőket. A programsorozaton belül ez számít az egyik leglátogatottabb rendezvénynek, hiszen évről évre új tartalmakkal bővül a kínálat.

– Az udvari kiállítótérben bemutatjuk, hogyan működik egy hagyományos vadászház. Éttermet alakítunk ki, amelyben vadhúsból készült specialitásokat kínálunk. A kiállítás gasztronómiai momentumának keretében az idén halászati különlegességek kínálatával bővítjük az étlapot – mondta a közvállalat igazgatója.

A halászati, vadászati, ökológiai és kertészeti kiállítás október 3-ától 8-áig tart. A sportfelszerelés és idegenforgalmi kiállítás október 5-től 7-ig, a lótenyésztők kiállítása pedig egy nappal tovább, október 8-ig várja az érdeklődőket. A belépőjegyek ára 300 dinár, a csoportos jegy pedig 200 dinárba kerül.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, trk
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen