Ugrás a tartalomra

Őszre megkezdődhet a Szabadkai Közkórház teljes felújítása

A tervek már elkészültek, hamarosan kiírják a közbeszerzési pályázatot a kivitelező kiválasztására - nyilatkozta a Pannon RTV Közügyek című műsorának Dr. Bagi Bojan.

A VMSZ tartományi parlamenti képviselője és a tartományi egészségügyi bizottság tagja hozzátette, a munkálatok várhatóan két évig tartanának. A felújítás szakaszosan folyik majd és nemcsak az ajtókat, ablakokat, a vízvezetékeket cserélik, hanem teljesen új, a világszintű szabványoknak megfelelő kétágyas kórházi szobákat és korszerű műtőket alakítanak ki, de maga az épület is tetszetősebb kinézetet kap.

Dr. Bagi Bojan, tartományi parlamenti képviselő (VMSZ): „Nagymértékű befektetésről van szó, amely értéke 20 millió eurónál több lesz. Teljes, széles körű felújítást jelent, ami azt jelenti, hogy valójában az alapoktól a tetőig fel lesz újítva a Szabadkai Közkórház. Nem csak az új épületről van szó, amely az 1970-es években lett átadva használatra, és azóta csak kismértékű felújításokat végeztek rajta, hanem az egész kórház területe. Ez azt jelenti, hogy a tüdőosztály is, amely a legrosszabb állapotban van jelenleg a Szabadkai Közkórházban. Ez valószínűleg átkerül a központi épületbe és teljesen új körülmények közt tud majd betegellátást és betegápolást nyújtani.”
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto