Ugrás a tartalomra

Október végéig új fizetőkapuk lesznek a Szabadka-Belgrád autópályán

Folyamatosak a munkálatok a Szabadka-Belgrád autópályán. Október végéig elkészülnek a fizetőkapuk. A Szőreg és Szabadka közötti szakaszon ugyanazt a megfizettetési rendszert alkalmazzák majd, mint az ország többi autópályáján – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Kern Imre, az Y-elágazással megbízott munkacsoport vezetője. 

Jelenleg a szabadkai déli lejárónál készülő fizetőkaput építik. Kern Imre, az Y-elágazással megbízott munkacsoport vezetője: „ Azt hiszem, hogy ez a következő 2-3 hétben el is készül. Ugyanígy jó ütemben folynak a munkálatok a csantavéri, illetve a bácsfeketehegyi, szőregi lejáratoknál is. Az összes befejezése, mivel csak szakaszosan lehet kiépíteni a kapukat, valamikor október végére esedékes.”

Az úgynevezett oldalsó fizetőkapuk kiépítésére is sor kerül, mégpedig Nagyfénynél, Topolyánál, Bácsfeketehegynél, Verbásznál és Ókérnél. Ezeken a szakaszokon mindenki az autópályán megtett kilométerek után fizet majd. Az útidíj összegét a munkálatok befejezését követően állapítják meg.

A nagyfényi, illetve bácsfeketehegyi autópálya lejáró is zárva van, az úgynevezett oldalsó fizetőkapuk kiépítése miatt. Befejezésük a következő egy hónapban várható. Ezután a topolyai és a verbászi kapuk kiépítése következik.Szabadka és a horgosi határátkelő közötti útszakasz továbbra is ingyenes lesz – hangsúlyozta Kern Imre.

 „Sikerült a fizetőkaput áthelyeznünk a királyhalmi szakaszról ide, és nem építettük ki a fizetőkaput az Y-elágazáson, hiszen itt kellett volna  azon a szakaszon, amelyet tavasszal adtunk át. Úgyhogy ez nagyon fontos a szabadkaiaknak, hiszen ha ezek a kapuk megépültek volna, nem tudtuk volna megakadályozni, hogy a teherautók a városon és a falvainkon, Hajdújáráson, Királyhalmon, Horgoson keresztül menjenek.”

A munkálatok a tervek szerint október 31-dikéig befejeződnek, s utána kell majd fizetniük az utazóknak Szabadka déli lejárójától.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen