Ugrás a tartalomra

Október 19-ig lehet feliratkozni a választói névjegyzékbe

Ismét fel kell iratkoznia a külön választói névjegyzékbe annak, aki a legutóbbi nemzeti tanácsi választások óta az elmúlt négy évben lakhelyet változtatott.

A külön választói névjegyzékbe október 19-ig a helyi önkormányzatok általános közigazgatási osztályán tudnak feliratkozni a polgárok a megfelelő űrlap kitöltésével - mondta a Pannon RTV Közügyek című műsorának felvételén Ladóczki Gyula, a Köztársasági Választási Bizottság tagja.

Ladóczki Gyula, tag, Köztársasági Választási Bizottság: „A külön választói névjegyzékben akadtak is hibák korábban. A minisztérium ezt igyekszik kijavítani, tehát olyan esetek is előfordulhattak, hogy aki egyik városból a másik városba költözött, lakcímet változtatott, automatikusan nem írták fel újra a külön választói névjegyzékre, holott már korábban feliratkozott, és automatikusan törlődött. Tudomásom szerint másfél hónappal ezelőtt a minisztérium kijavította ezt a hibát, tehát aki most augusztus közepe óta költözött egyik városból a másikba, annál már nem áll fenn ez a veszély.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír