Ugrás a tartalomra

November végéig lehet pályázni a Prosperitati Alapítvány új kiírásaira

A negyedik körben vállalkozások fejlesztésére, föld- és házvásárlásra jelentkezhetnek. Csantavéren ennek kapcsán Családi Délutánt szerveztek, amelyen bemutatták az Alapítvány pályázatain nyert eszközöket.

Pónilovaglás, járdafestés és kézműves foglalkozások várták a gyerekeket. Hangulatos családi nap alakult ki szombat délután, miközben a gazdák bemutatták gépeiket. 30 lovas kis traktorra ült Vörös László csantavéri konyhakertész: „Sokkal nagyobb területet munkálunk meg. Most nem kell gyalogolnom, hanem szinte élvezem is az egészet.”

Kőműves Ferenc, termelő: „Ezek rögtörők, ezek mennek legelőre, forgatják a földet, dobálják fel a göröngyöket, ez pedig mélyebben megy a talajba, megmunkálja, tömöríti.” Vetés előkészítőjét mutatja Kőműves Ferenc.

A csantavéri termelő már több eszközt is nyert, azt mondja, könnyen megy a pályázás. Most már valami igazi nagy dobásról álmodik, egy nagyobb istállót építene, például éppen a jelen körben. Ebből is jól látszik, hogy sokkal nagyobb ütemben fejlődhetnek és bővülhetnek a vajdasági gazdaságok a pályázatoknak köszönve, amit maguk a gazdák is elmondtak saját kézzelfogható előrelépésük alapján.

Gyorsabban, hatékonyabban tudják elvégezni a munkálatokat a földeken, többet tudnak megtermelni, eladni, értékesíteni és nagyobb hasznot megvalósítani az új eszközök által.Csantavér egy 90 százalékban mezőgazdasággal foglalkozó bácskai település, 153 sikeres Prosperitati-pályázóval, és 156 millió dinár támogatás érkezett az Alapítvány kiírásainak köszönhetően, ami azt jelenti, hogy a helyiek ügyesen pályáznak – nyilatkozta Juhász Bálint a Pannon RTV-nek.

A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, 10 milliárd forint, azaz mintegy 34 millió eurónyi kiutalásnál tartanak, 6200 nyertes pályázóval, és itt az újabb kör is.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője: „Hétfőtől nyílik meg, akkor lehet majd regisztrálni a rendszerünkbe. Hétfőn megjelenik néhány magyarázat a honlapon. Augusztus másodika és szeptember másodika az informálódás időszaka volt. Sok pályázóra számítunk ebben a körben is.

A Vajdasági Magyar Szövetség terület- és gazdaságfejlesztési programját a magyar állam mintegy 60 milliárd forinttal támogatja.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét