Ugrás a tartalomra

A NIR-rendszer újításait tájékoztatókon ismertetik az érdekelteknek

A külhoni magyar közösségeknek a pályázáshoz regisztrálni kell a magyarországi Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerben, amelyről a jövőben több tájékoztatót is terveznek.

A külhoni magyar közösségek támogatására, az identitás erősítésére és a szülőföldön való boldogulás elősegítésére hirdetett meg pályázatokat a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. Ezt Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár múlt héten jelentette be. A pályázáshoz regisztrálni kell a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerben, amelyről a jövőben több tájékoztatót is terveznek - erről beszélt Fejsztámer Róbert, a vajdasági regionális pályázatok lebonyolítását végző Szekeres László Alapítvány elnöke a Közügyek csütörtöki adásában.

Fejsztámer Róbert, elnök, Szekeres László Alapítvány: „Ebben vannak kisebb-nagyobb újdonságok és eltérések. Szóban nem lehet úgy elmagyarázni, hogy érhető is legyen ez a változás, azonban lesz majd egy nyílt nap, Vajdaságban itt Szabadkán, és akkor Budapestről jönnek majd el szakemberek - többek között informatikai szakemberek is - akik lépésről-lépésre meg fogják mondani, hogy mik azok a változások, amelyek a NIR-rendszerben a változást generálják, hiszen ez az úgymond alfája és omegája a teljes pályázati rendszernek.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen