You are here

A napos, mégis fagyos idő ellenére, 19. alkalommal is nagy érdeklődés övezte Szabadkán a Mikulásfutást.

A téli hangulatú rendezvény remek kikapcsolódást jelentett a családoknak, a Mikulásfutáson részt vettek gyerekek, szülők, nagypapák és nagymamák is. Az ötletadó Jánosi Elvira szerint a Mikulásfutás egyáltalán nem a versengésről szól, inkább a családról, a rekreációról és a barátkozásról.

A rendezvényen megjelent az „igazi” Mikulás is, aki szívesen fényképezkedett a gyerekekkel. A Vigadó termében megnyitották a gyermekrajzok alkalmi tárlatát, minden résztvevő oklevelet, a díjazott rajzok alkotói pedig ajándékcsomagokat kaptak.

A gyermekek műhelymunkán is alkothattak, karácsonyi díszeket készítettek, ezeket pedig haza is vihették.

A Mikulásfutás után a szabadkai Gyermekszínház télapóműsorral kedveskedett a gyerekközönségnek.

A rendezvényt ezúttal is a Szerbiai Ultramaraton Szövetség szervezte, a társszervező Park Palics Kft. és Palics helyi közösség segítségével.

A versenyen bárki részt vehetett, aki Mikulássapkát húzott. A futó, kocogó vagy sétáló Mikulások versenyét Horváth Tímea Szabadka alpolgármestere indította el, ugyanis a szabadkai önkormányzat támogatta a rendezvény megtartását.

A futás végén minden résztvevő érmet kapott, teával vagy forralt borral melegedhetett fel, az éhes Mikulásokat pedig zsíros kenyér várta.

Szerző: 
Magyar Szó, L. M.