Ugrás a tartalomra

Napirenden a megsemmisítés

A szabadkai földművesek számára az egyik legégetőbb probléma megoldása érdekében Kern Sólya Mária, Szabadka város képviselő-testületének elnöke a VKT következő ülésére-napirendre tűzi az állami tulajdonban levő földterületek intézményének, egyházaknak és vallási közösségeknek való használatba adásáról szóló rendelet semmissé nyilvánítását.

A fent említett rendelet meghozatala elsősorban törvényes kötelezettség, ugyanakkor a köztársasági jogvédő utasításának, valamint számos mezőgazdasági társulás kérésének is eleget tesz, ezek a szabadkai Mezőgazdasági Termelők Egyesülete, a nagyfényi Parasztszövetség, a bajmoki Sertéstenyésztők Egyesülete, a Szabadkai Paraszt Egyesület, a Csantavéri Termelők Klubja és az Észak Vajdasági Földműves-egyesület. Ezen szervezetek külön kéréssel fordultak a képviselő-testület elnökéhez és a képviselő csoportokhoz, hogy a városi képviselő-testület mielőbb vitassa meg a kérdéses rendeletet, és hozzon döntést.

Korábban a szabadkai Városi Tanács a 45. ülésén, május 15-én egyhangúlag támogatta az említett rendeletet, és javaslatot tett a városi képviselő-testületnek döntéshozatalra. A városi képviselő-testület május 30-ára összehívott ülést napirendjére fel is került a téma, a tanács azonban május 28-án záradékkal visszavonta (a Városi Tanács három, VMSZ által delegált tagja ezt a lépést nem támogatta) a képviselő testület 11. üléséről az állami tulajdonban levő földterületek intézményeknek, egyházaknak és vallási közösségeknek való használatba adásáról szóló rendelet semmissé nyilvánítását, a rendeletet viszont nem.  Ily módon a probléma megoldása el lett halasztva, de tekintettel annak rendkívüli jelentőségére, az elnök asszony előterjeszti azt a VKT következő ülésére.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír