Ugrás a tartalomra

Nagybecskerek: Szemere Pál emléktáblájánál koszorúztak

Nagybecskereken a Szemere Pál honvédőrnagy tiszteletére állított emléktáblánál, a katolikus temetőben emlékeztek az 1848-as szabadságharc és forradalom első győztes csatájának hősére, aki egy jelöletlen sírban nyugszik. Ezzel a megemlékezési helyszínnel tavaly gazdagodott az itteni magyarság, amikor is a nagybecskereki római katolikus plébánia, a VMSZ és a nagybecskereki magyar közösség emeltette a méltó emléktáblát az 1848-as forradalom hősének, Szemere Pál, honvédőrnagynak.

A megemlékezésen Galántai Gábor, Magyarország belgrádi nagykövetségének másodtitkára koszorúzott, így tisztelgett Bogos Tivadar, a VMSZ alelnöke, Juhász Attila tartományi képviselő, Kern Imre, a VMSZ elnökségének tagjai, valamint a VMSZ kevevári és helyi szervezetének tagjai, és a nagybecskereki Petőfi MME képviselője is koszorúzott.

Az alkalmi műsort – a rossz idő miatt – a nagybecskereki Petőfi MME-ben szervezték meg, ahol a házigazdák nevében, az egyik szervező, Balázs Ilona mondott köszöntőt.

Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök levelét Galántai Gábor olvasta fel. Ünnepi beszédet mondott Kiss Nándor nagybecskereki református lelkész. Az 1848/49-es szabadságharc és forradalom nagybecskereki emlékünnepén felléptek a civil szervezetek előadói, szavalói, valamint alkalmi dalokkal még ünnepélyesebbé tette a rendezvényt az Emmanuel kamarakórus Konrád Emma karnagy vezényletével.

Szerző (Forrás)
Kónya-Kovács Otília, Vajdaság Ma
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto