Ugrás a tartalomra

Modest Dulić: Nem fogadjuk el a VMSZ diktátumát

A demokraták új partnereket kereshetnek Szabadkán, figyelmeztet a polgármester

A Demokrata Párt új politikai partnereket fog keresni Szabadkán, amennyiben a VMSZ tovább mélyíti a politikai instabilitását, fogalmazott Modest Dulić polgármester.

- Alakítson a VMSZ koalíciót a DP nélkül, olyanokkal, akik készek az ő diktátumukat követni és akik hajlandóak rá, hogy paravánként szolgáljanak a szabadkai politikai életben – mondta a Betának. Szerinte a VMSZ 16 képviselőjével egész Szabadkát irányítani szeretné.

Ezzel Dulić Pásztor István múlt heti kijelentésére reagált, miszerint a jövőben saját programjukat helyezik előtérbe és nem a koalíciós egység érdekében szavaznak.

A polgármester pozitívan értékelte, hogy a VMSZ kész tárgyalni a Népszínház építéséről és hogy elfogadták, hogy ezt egymilliárd dinárból végezzék el.

- Továbbítottam a bizottságnak a VMSZ kifogásait és amennyiben ez a párt valóban aktív és jószándékú partner szeretne lenni és bekapcsolódni e probléma megoldásába, továbbra is áll a felhívás, hogy delegáljanak tagot e bizottságba, ahelyett, hogy félreállnak és megőrzik a bíráló kellemes pozícióját – mondta Dulić.

Ahogy fogalmazott, támogatja az elképzelést, hogy kisebb legyen a színházépület, hogy illeszkedjen a környezetbe és reményét fejezte ki, hogy a VMSZ elállt attól a 2006-os tervtől, ami szerint a 30 méter magas színház felépítése 24 millió euróba került volna.

Maglai Jenő a VMSZ szabadkai városi bizottságának elnöke szerdán ismertette pártja kifogásait a színházépítéssel kapcsolatban.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír