Ugrás a tartalomra

Mintegy száz tamburás szólaltatta meg egy időben a hangszerét

A rekordkísérletre Vajdaságból, Magyarországról és Horvátországból is érkeztek zenekarok és szólisták, akik külön-külön is bemutatkoztak a közönségnek szombaton délután Péterrévén.
Zenés rekordkísérlet helyszíne volt ma délután Péterréve, közel száz tamburás játszott egyszerre a falu lövöldéjén. A zenészek között nagyon fiatalok is voltak, akik örömmel pengetik ezt a hangszert. Gulyás Erik, Péterréve: „Szép nótákat lehet játszani, és sok gyerekkel lehet ismerkedni.”

A péterrévei születésű ifj. Csasznyi Imre, a Góbé zenekar tagja erre az eseményre érkezett haza Budapestről, hogy levezényelje a közös produkciót. Szerinte a tambura a reneszánszát éli napjainkban: „Az emberek újra elkezdtek foglalkozni a hagyományainkkal, egyre több népzenei színpad van, úgy tűnik, hogy az emberek kezdik felismerni ezeket az értékeket.”

Az eseményre Vajdaságból, Magyarországról és Horvátországból érkeztek a zenészek, akik a közös muzsikálás mellett külön-külön is színpadra álltak. Kiss Szabolcs, szervező, Péterréve: „Ezen a területen van a legtöbb tamburás, és ezért könnyű volt összeszedni, nagyon szeretik, amit csinálnak, nem kellett sokáig biztatni őket, csak hívni.”

Ez a hangszer legalább annyira a miénk, mint másoké – jelentette ki a rendezvény megnyitóján Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke: „Jó, hogy a VMSZ Ifjúsági Fóruma megszervezte ezt a rendezvényt, pont ide szervezte, sokan vannak, jól érzik magukat az embereket, a zene összeköt, a zene vidámmá tesz bennünket, úgyhogy jó volt itt lenni.”

A tamburamuzsika mellett kirakodóvásár, gyerekprogramok és esti koncertek is várták a látogatókat.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír