Ugrás a tartalomra

Megismételték az önkormányzati választást egy topolyai szavazóhelyen

Topolyán vasárnap ismételték meg az önkormányzati választást azon a szavazóhelyen, ahol április 24-én szabálytalanság történt. A köztársasági választást ugyanitt május 4-én, szerdán ismétlik meg.

Topolyán a gimnázium épületében, a 9-es szavazóhelyen május elsején, vasárnap ismételték meg az önkormányzati választást. Deak Đukić Magdalena, tag, Községi Választási Bizottság, Topolya: „A választást azért kellett megismételni, mert egy szavazólappal több volt, mint ahány szavazó. Ez volt az ok, és csak egy helyen ismételtük meg a választást. Tehát tegnap megkaptuk a végleges eredményeket. Most már mind a 49 szavazóhelyről megvannak az önkormányzati választás eredményei.”

A végleges eredmények értelmében a VMSZ-VMDP koalíció 15, a Szerb Haladó Párt 12, a Szerbiai Szocialista Párt 4, a Civil Polgári Szövetség 4, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga 3, a Magyar Mozgalom-VMDK lista pedig 3 mandátummal fog rendelkezni a képviselő-testületben.

A köztársasági választást május 4-én, szerdán ismétlik meg Topolyán is. Deak Đukić Magdalena, tag, Községi Választási Bizottság, Topolya: „Szerdán, május 4-én lesz a köztársasági választás, a 9-es szavazóhelyen, a gimnázium épületében. Úgyszintén abból az okból kifolyólag, hogy eggyel több szavazólapot találtak, mint ahány szavazó az urnák elé járult.”

Topolyán a gimnázium épületében található 9-es szavazóhelyen 683 polgár szavazhat szerdán 7-20 óráig a köztársasági parlamenti választáson. A vasárnapi megismételt önkormányzati voksoláson 279-en éltek szavazati jogukkal.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír