Ugrás a tartalomra

A máltai elnökség tartsa napirenden az Unió bővítését!

„Az EU-nak hatékonyabb bővítési politikára van szüksége, ha nem akarja elveszíteni befolyását a csatlakozni kívánó országokban és az ott élő európai polgárok bizalmát” – hangsúlyozta Deli Andor fideszes EP-képviselő a máltai elnökség programjának plenáris bemutatása kapcsán Strasbourgban. Kiemelte továbbá az euroszkepticizmus elleni küzdelem jelentőségét, valamint a nemzeti kormányok és az uniós intézmények felelősségét.

Magyarország kormánya a többi visegrádi országgal együttműködve következetesen támogatja a Nyugat-Balkán integrációját. Jó politikai és gazdasági együttműködés alakult ki a régió országaival és Magyarország kész megosztani velük az integrációs folyamatok során szerzett tapasztalatait.

,,Szeretném megköszönni a szlovák elnökségnek, hogy munkája során prioritásként kezelte a bővítést a nyugat-balkáni térségben.

Ennek fényében jogos elvárás, hogy a máltai elnökség programjában is kiemelt helyre kerüljön a csatlakozási tárgyalások erősítése és a további tárgyalási fejezetek megnyitása.

Bizakodásra ad okot a máltai elnökség szóvivőjének kijelentése, miszerint elkötelezettek a bővítés mellett és ott fogják folytatni a tárgyalási folyamatokat Szerbiával, ahol a szlovák elnökség abbahagyta” – mutatott rá írásbeli hozzászólásában Deli Andor vajdasági EP-képviselő.

Szerző (Forrás)
deli.fidesz-eu.hu
Többi hír