Ugrás a tartalomra

Magyarországon is fellép majd a Tanyaszínház

A deszki Deszka Színház vajdasági turnéját viszonozza a társulat egy IPA határon átnyúló együttműködési program részeként

A magyarországi deszki székhelyű Deszka Színház a múlt héten Csókán, Szenttamáson, Bácsfeketehegyen és Kavillón vendégszerepelt. Pozsgai Zsolt Kilóg a lóláb című vígjátékával léptek közönség elé. A vajdasági körút szervezője a Tanyaszínház volt. Egy IPA határon átnyúló együttműködési programról van szó, amely részeként augusztus végén a Tanyaszínház az Ilja próféta című előadását 3 magyarországi településre viszi el: Újszentivánra, Tiszaszigetre és Szőregre.

Seres István Pipuval, a deszki előadás rendezőjével szombaton este Kavillón beszélgettünk. A rendező a következőket mondta a társulatról és az együttműködésről:

– Ez egy 22 fős, heterogén összetételű társulat, nem csak Deszkről, hanem a környékről is. A társulatban – a Tanyaszínházhoz hasonlóan – vannak olyan fiatalok, akik színművészeti stúdióba járnak, és remek gyakorlótér a számukra, hogy itt közönség elé lépnek. Jelen vannak más művészeti ágak képviselői is, valamint olyanok is csatlakoznak hozzánk, akik műkedvelőként szeretnék ezt művelni. A Deszka Színház öt éve alakult meg, azzal a célkitűzéssel, hogy legyen ez az emberi kapcsolatok színháza, ám emellett szeretnénk minden olyan társadalmi és civil formával is foglalkozni, amely az emberek aktuális életét jellemzi. Éppen ezért munkánkkal a mai magyarországi és közép-európai társadalom életére igyekszünk reflektálni –mondta Seres István Pipu.

Kavillón a Tanyaszínház bemutatója előtt lépett fel a deszki társulat, ezt pedig a szabadkai Danilo Kiš alapítvány magyar nyelvű színházi műhelyének Semmi című előadása előzte meg. Az első szabadtéri nemzetközi színházi találkozó zajlott le szombaton Kavillón.

Szerző (Forrás)
Mihályi Katalin, Magyar Szó
Többi hír