Ugrás a tartalomra

Maglai Jenő a szabadkai beruházásokról

A közbeszerzési eljárás lefolytatásának megakadása miatt mégsem újítják fel a csantavéri színházat a Durindó és a Gyöngyösbokréta idejére – jelentette ki Maglai Jenő, a Pannon Televízió Szubjektív című műsora felvételén. A város polgármestere a Szabadkai Népszínházról is beszélt. Szerinte a tartományi és a köztársasági kormány is komolyan támogatja az épület befejezését, ezért reális elvárás, hogy 2018-ig megépül a város szimbolikus épülete. Szó esett továbbá Szabadka turisztikai lehetőségeiről is.

Június 6-án és 7-én Csantavér látja vendégül Vajdaság nagy múltú rendezvényeinek, a 39. Durindónak és az 52. Gyöngyösbokrétának a fesztiválozóit. A színház az ígéretek ellenére mégsem újul meg, ennek oka pedig a közbeszerzési eljárások körüli fennakadások. A város polgármestere szerint azonban mindenkinek érdeke, hogy végre régi fényében pompázzon az épület.

Maglai Jenő, polgármester, Szabadka: „Megversenyeztetjük a cégeket, a verseny pedig nagy. Elég komoly a harc. Azzal kell szembesülnünk, hogy akár 5 vagy 10 millió dináros beruházásról van szó, legalább 5 vagy 6 jelentkezőnk van, és óhatatlanul vannak elégedetlenek, akik nem kapták meg ezt a munkát, megfellebbezik az első fokú döntést.”

A Szabadkai Népszínház befejezését anyagilag támogatja a Szerb Köztársaság, Vajdaság Autonóm Tartomány és a város önkormányzata. 225 millió dinárból tudják folytatni az új rész felújítását, amely összeg várhatóan számos fejlesztésre elég lesz.

„Az új résznek a tetőszerkezetét teljes egészében felújítjuk, megcsináljuk a homlokzatot a Korzó és a zöld szökőkút felőli részről, bezárjuk a homlokzatot a Nušić utca felől. Erre biztos elég lesz a pénz, azt gondolom, hogy a Korzó, a városközpont teljesen másképpen fog kinézni.”

Szabadka város körzetében több jelentős felújítás folyik, hogy ne csak a lakosoknak, de az idelátogató turistáknak is vonzó idegenforgalmi célállomás legyen a város és környéke. Palics az országos átlaghoz képes sokkal több turistával büszkélkedhet. 2018-ig itt is több beruházás várható.

„Látható, hogy Szabadkán egyre több a turistacsoport, hogy Palicson egyre több a turista. Persze messze vagyunk az ideális követelményektől, de ezen dolgozunk. Fontos, hogy június közepére, június végére elkészül a palicsi master-terv, amelyet remélem, hogy a VKT még ősz előtt el fog fogadni, és tovább mehetünk a folyamattal. Ez azt jelenti, hogy transzparens, nyitott módon megpróbáljuk ideédesgetni a beruházókat, hogy lássák, itt reális esély van arra, hogy komoly beruházás valósuljon meg, ami nekik is profitot generál majd és az egész közösségnek hasznot hoz” – mondta Maglai Jenő.

A Szabadka polgármesterével készült beszélgetést teljes terjedelmében pénteken 17 órától láthatják Szubjektív című műsorunkban.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír