Ugrás a tartalomra

A Levendulanapok a Vasutas település jellegzetessége

Ha július, akkor Levendulanapok a szabadkai Vasutas település Majsai úti üzletközpontjában! Bevételét a szervezők a nehéz sorsú gyerekek megsegítésére fordítják.

Levendulapalánta, vágott virág, levendulavíz és olaj, sőt az illatos gyógynövényből készült egyéb különlegességek is várják a hatodik alkalommal megrendezett esemény látogatóit. A kétnapos Levendulanapok bevételét a szervezők a nehéz sorsú gyerekek megsegítésére fordítják.

Csaknem 20 kiállító jelent meg a rendezvényen. Nemezelők, kézműves szappan készítők, méhészek, de még agyagból készült portéka is kapható volt a levendula palánták mellett. Purda Szabó Szuzanna levendula szappanért látogatott ki a Levendulanapokra: „Hogy őszinte legyek, nagyon tetszik, mert mindenféle kézműves termékekkel találkozhatunk itt.”

A szabadkai Vasutas település Majsai úti üzletközpontjába sok látogató érkezik. Legtöbben a palánták után érdeklődnek. Rózsa Ramóna, elnök, a VMSZ Női Fórumának szabadkai vasutastelepi szervezete: „Olyan helyen vagyunk, ahol az emberek mindig megjelennek, nyüzsögnek, ide-oda forognak. Vannak, akik például nem is hallottak róla, eljönnek ide. De nagyon sok olyan vendégünk van, akik visszajárnak, várják ezt a napot, eljönnek és megvásárolják azokat a termékeket, amikre szükségük van.”

Az idők változnak, de a VMSZ Női Fórumának helyi szervezetének készsége, és szándéka a jótékonykodásra változatlan - emelte ki Horvát Tímea Szabadka alpolgármestere a rendezvényen. Az elkelt levendula-áru bevételéből a nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek tanszercsomagot vásárolnak: „A cél az, hogy példaértékű legyen akár a többi helyi közösség tekintetében is. Minden helyi közösség, település megtalálja számára azt a fontos rendezvényt, azt a jellegzetes rendezvényt, amely a kis közösségeket meg tudja mozdítani, amely a közösséget éltetni tudja.”

A Levendulanapok a Vasutas település jellegzetes rendezvénye, ahol a finom illathoz kellemes zene is párosul odavarázsolva a francia Provence hangulatát.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír