Ugrás a tartalomra

Lesz-e autóbuszjárat Bácsfeketehegy és Szeged között?

Továbbra sem tudni, lesz-e autóbuszjárat Bácsfeketehegy és Szeged között. Aláírásgyűjtési akciót szerveztek Topolya és Kishegyes községben, a petíciót mostanáig közel 1000 lakos írta alá.

A menetrend szerinti autóbusz visszaállítása elsősorban a heti rendszerességgel közlekedő diákoknak és a gépkocsival nem rendelkezőknek jelentene hatalmas segítséget.

Oláh Mária és édesanyja is aláírta a petíciót. A diák stábunknak elmondta, hogy jelenleg szünet van az egyetemen, de ha elindul a tanítás, akkor nem tudja hogyan fog eljutni Magyarországra: „Nem Szegedre járok egyetemre, hanem Pécsre, és oda sincs közvetlen járat innen tőlünk, ezért Szegedre fel kell utaznom azért, hogy Pécsre eljuthassak. Ezért nekem is fontos volt ez a szegedi járat.”

Kishegyes valamint Topolya községből főként diákok és dolgozók utaztak Szegedre. A megszűnt buszjárat visszaállításáért többen a kishegyesi önkormányzathoz fordultak. Lakatos János a petíció kezdeményezője: „Az önkormányzat kezdeményezésére végül a Szóbeszéd helyi lap egy petíció gyűjtés mellett döntött. Amikor elkezdődött a petíció gyűjtés akkor nagyon gyorsan csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez kishegyesi és a bácsfeketehegyi helyi közösség majd mivel Topolya községben is többen érintettek ezért Topolya község is csatlakozott és így már két községben gyűjtötték az aláírásokat.”

A petíciót csütörtök reggel Pásztor István is aláírta Topolyán. A VMSZ elnök szerint mindenki érdeke, hogy normális életkörülmények legyenek, ennek része pedig az, hogy az ember kiszámítható módon el tudjon jutni A pontból a B pontba: „Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy azok akik Szegeden tanulnak vagy Szegeden dolgoznak, azok folyamatosan haza tudjanak járni. Abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a hazajárás előbb utóbb azt eredményezze, hogy vissza is tudjanak ide jönni. Ennek pedig azt gondolom, hogy mindenféleképpen feltétele az, hogy normálisan lehessen ebben a közegben élni, mozogni és közlekedni.”

Az aláírásgyűjtés lezárása után tárgyalások következhetnek a helyi utasszállító közvállalatok illetékeseivel a közös megoldás érdekében, mondta Kislinder Gábor Topolya polgármestere: „Külön öröm számomra, hogy a VMSZ elnöke is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez és mindent megteszünk annak érdekében, hogy itt megoldás legyen. Elnök úr ahogy említette, van több fajta megoldás, nekünk bármelyik megoldás jót tesz, ami kompromisszumként fuvarozót is és a polgárokat is kielégíti. Ha egy járat lenne hét elején és hét végén a diákok miatt, akkor az is már jobb megoldás, mint ami ma van.”

A petíció aláírására még pénteken van lehetőség a kishegyesi és a topolyai helyi közösségek épületében.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír