You are here

Ma délben a Razzia áldozatai rakparton a Család szoborcsoportnál együtt róják le kegyeletüket az 1942-es razzia áldozataira emlékezve az újvidéki önkormányzat, a szerb pravoszláv egyház bácskai egyházmegyéjének, az újvidéki zsidó hitközség, a tartományi képviselőház és a tartományi kormány képviselői.

Az újvidéki városházán sajtótájékoztatót tartott Mirko Adam, az újvidéki zsidó hitközség elnöke, Miroslav Ilić, az újvidéki razziáról való megemlékezést koordináló bizottság elnöke és Vladan Simić, a szerb pravoszláv egyház bácskai egyházmegyéjének esperese.

A megemlékezésen délben Miloš Vučević, Újvidék polgármestere szól a jelenlevőkhöz, a gyászmisét Irinej bácskai püspök és Isak Daniel főrabbi szolgáltatja.

Pásztor István, a tartományi parlament elnöke, Igor Mirović tartományi kormányfő, továbbá a tartományi kormány, valamint Izrael és Magyarország belgrádi nagykövetségének a képviselői koszorút helyeznek el.

Vladan Simić megköszönte az újvidéki önkormányzatnak az együttműködést, és hangsúlyozta: Nagyon sokat jelent az, hogy az újvidéki önkormányzat, a zsidó hitközség és a pravoszláv egyház bácskai egyházmegyéje már évek óta, közösen emlékezik a razzia áldozataira.

Szerző: 
Magyar Szó, hgy