Ugrás a tartalomra

Korszerűsítik a szociális központokat

A szerbiai munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai minisztérium minden vajdasági szociális központot 800 ezer dinárral támogat. Az összeget az intézmények felszerelésük korszerűsítésére, illetve munkafeltételeik javítására fordíthatják.  

A magyarkanizsai Községi Szociális Központnak elsősorban az informatikai berendezéseit kell korszerűsíteni. Ennek a területnek a fejlesztését kívánja megvalósítani a minisztériumi támogatásból, de korszerűsíteni szeretnék a bútorokat is – mondta el Barát Kljajić Tímea igazgatónő. „Ebből az összegből számítógépeket, nyomtatókat, új monitorokat fogunk vásárolni. Az összeg elegendő lesz szinte az összes iroda felszerelésére, ami pedig az irodai bútorokat illeti, főképpen új szekrényeket fogunk vásárolni.”

Tavaly mintegy 3700 felhasználója volt az intézménynek, ami az idei év végén bizonyára bőven meghaladja majd a négyezret is.

A vajdasági községek szociális központjai felszereltség és munkafeltételek tekintetében is különböznek egymástól. A fejlettebb városi közösségekben minden biztosított működésükhöz, máshol azonban sem megfelelő épület, sem megfelelő iroda, de még a szükséges felszerelés sem áll rendelkezésükre. A minisztériumi támogatás egyebek mellett az intézmények között fennálló különbséget hivatott csökkenteni – mondta Csikós László munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai államtitkár. „Sikerült a minisztériumon belül és keresztül megvalósítani azt a projektet, hogy a vajdasági szociális központokat ne hagyják ki a minisztérium által biztosított pénzek leosztásából. Ez azt jelenti, hogy a vajdasági szociális központok 32 millió dinárt kaptak céleszközökre. Ez az elmúlt nyolc évre nem volt jellemző.”

Az államtitkár elmondta, hogy jövőre ki kell épülnie az országos számítógépes szociális védelmi kapcsolatrendszernek és adatbázisnak, ami alapfeltétele a szociális kártya bevezetésének.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét