Ugrás a tartalomra

Kishegyes önkormányzata újévre sportcipőkkel ajándékozta meg a Dombos Asztaliteniszklubot

Edzőcipő a legjobbaknak

Kishegyes község legsikeresebb sportklubja 2018-ban kétségkívül a Dombos Asztaliteniszklub volt. Ifjú sportolóik sikert sikerre halmoztak, és nagy az esély arra, hogy az idén feljussanak a szuperligába.

A számos eredményt Kishegyes község önkormányzata is értékelte, így a klubot és Gvozdenović Katarinát, a klub legsikeresebb sportolóját edzőcipőkkel lepte meg. Az ajándékot Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke és Kovács Károly, a polgármester ifjúsági ügyekkel megbízott segédje adta át. Gvozdenović Katarina 2018-ban Szerbia bajnoka lett a saját korosztályában. Elmondása szerint e bámulatos eredmény mögött rengeteg munka áll.

– Nagyon sok időm megy el a felkészülésre, hetente hatszor edzek. Hétfőnként pihenek, hétvégén pedig meccseim vannak. Amikor nincsenek meccsek, akkor hétvégén is edzek. Sok külföldi versenyen is részt vettem, hogy erősítsem magam, és ellenőrizzem, hogy hol tartok a többiekhez képest – mondta el Katarina, aki azt is elárulta, hogy egyszer szeretne külföldön játszani, de egyelőre a Dombos A. K. sorait erősíti. Középiskolába Topolyán fog járni, hogy továbbra is megfelelő körülmények között tudjon edzeni.

Katarina klubtársai is remekül teljesítenek, hiszen az elmúlt két évben a harmadik ligából feljutottak a második ligába, amin veretlenül jutottak tovább. Az első ligában is az élvonalban vannak, és esélyes, hogy feljussanak a szuperligába. Lengyel Mónika, a klub alapítója és vezetője azt is elárulta, hogy a leggyorsabban fejlődő női csapat címet is ők érdemelték ki az elmúlt évben. A klub második lánycsapata a vajdasági ligában első helyen áll, ami szintén nagyon szép eredménye egy ilyen kis klubnak.

– Játékosainkat Török Gyula topolyai mester edzi, aki már négy éve van a klubnál. Vele értük el ezeket az eredményeket, de mellette vannak lelkes segédedzőink is: Kovács Ernő, Utasi László és Simon Kató néni, aki 80 évesen foglalkozik a 4-6 éves gyerekekkel. Heti szinten három edzést tartunk az iskola tornatermében – mondta el a klub vezetője, majd arról is beszámolt, hogy az általános iskola mellett egyedül az önkormányzat támogatja a klub munkáját. A legnagyobb problémájuk, hogy nincs saját termük. Az első ligában az iskola tornaterme még megfelelt, de a szuperligában sokkal komolyabbak a követelmények, így félő, hogy azoknak nem tudnak eleget tenni – tudtuk meg Lengyeltől.

Kishegyes község önkormányzata figyelemmel kíséri a Dombos Asztaliteniszklub tevékenységét – mondta el Szűgyi István.

– Mivel Katarina országos bajnok lett a korosztályában, és a klub is „fénysebességgel” fejlődik, ezért az önkormányzatban úgy éreztük, hogy újévre Katarinát megajándékozzuk egy különleges edzőcipővel. Reméljük, hogy ezzel is segíteni tudjuk fiatal tehetségünk további fejlődését. Emellett három pár edzőcipőt ajándékoztunk a klubnak, hogy azoknak a játékosoknak adja, akiknek szükségük van rá – mondta el a községi képviselő-testület elnöke.

A Dombos Asztaliteniszklubot az önkormányzat a községi sportszövetséggel karöltve támogatja – tudtuk meg Kovács Károlytól.

– Az önkormányzat a község minden sportklubját támogatja valamilyen formában. A Dombos A. K. az utóbbi évek sikertörténete, így a támogatásuk összegét is növeltük. Pár éve még havi 30 ezer dinárt kaptak, de 2018-ban ez a összeg már havi 50 ezer dinárt tett ki. Emellett év közben az utaztatások realizálásában is a segítségükre vagyunk. Az első ligába való bejutás érdekében a nekik szánt támogatás összegét tovább szeretnénk növelni az előttünk álló évben – számolt be Kovács.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J. (Fotó: Lakatos János)
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto