Ugrás a tartalomra

Királyhalmánál a négy sáv helyett csak kettőt használhatnak az autósok

Bontják a királyhalmi fizetőkaput. A forgalmat a szemközti sávra terelik. Így a négy sáv helyett csak kettőt használhatnak az autósok. A munkálatok a tervek szerint december 27-ig befejeződnek. A fizetőkapu helyére egy pihenőhely kerül.

Kupacokban áll a törmelék az autópályán ezen szakaszán. A jelzőlámpa a szemközti sávba tereli a járműveket. A munkálatok idejére a forgalmat lezárták az autópálya jobb oldalán, a Horgos-Röszke határátkelő irányába haladva.

Még az idén lebontják a királyhalmi fizetőkaput – mondta Kern Imre, építésügyi, közlekedési és infrastruktúrafejlesztési államtitkár a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén. „Módosítottuk a területelrendezési tervet. Ez szeptemberben megtörtént. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a Vojput, aki ennek a bontási és az úthelyrerakási munkálatoknak a kivitelezője megkérte az ideiglenes közlekedés módosítási feltételeket. Amikor ez megérkezik, elkezdődnek a munkálatok és december 27-ére van a határidő, hogy befejeződjön a bontás.”

A fizetőkaput várhatóan az Y-elágazás utáni parcellára kerül át, vagyis a békovai csomóponthoz. Ennek köszönhetően a Szabadkán keresztül történő tranzitforgalom ezentúl az Y-elágazásra és az autópályára terelődik majd. Az autópálya királyhalmi részénél kiépített plató pedig pihenőhelyként működik majd a továbbiakban.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír