Ugrás a tartalomra

Jöhet az egyváltásos, egész napos oktatás

Szerbiában ettől az iskolaévtől kísérleti jelleggel több mint 200 általános iskolában beindították azt a programot, amely az első lépés lehet az egyváltásos, egész napos oktatás bevezetésére.

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár a Szabadkai Magyar Rádióban elmondta, az iskolák egyike az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola is, amelyet tavaly még a bezárás fenyegetett. A gyerekek a tanítást követően az iskolában maradnak délután 4-5 óráig. Szabad aktivitások közül válogathatnak a sporttól a fotózásig, de ebédet is kapnak és a házi feladataikat is megcsinálhatják. Nyilas Mihály arról is beszélt, hogy egy tartományi költségvetés-módosításnak köszönhetően több mint 50 millió dinárt irányoztak elő még idén a vajdasági általános- és középiskolák objektumainak karbantartására, korszerűsítésére. Pályázataik útján 17 intézmény újulhat meg.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Az összegek azok változnak. Persze a szükségletek is különböznek. Mi szerettünk volna minél több projektumot támogatni, és ez azt jelenti, hogy több mint egy milliótól egészen hét millióig terjedhetett az összeg. Hosszútávú célunk, hogy egyre több helyen jelenjünk meg, több helyen segítsünk, indítsunk el egy folyamatot, ami akár több lépéses is lehet, és megújuljon az egész iskola vagy épülete.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír