Ugrás a tartalomra

Járjunk Szent László nyomdokain

Gomboson megülték a templombúcsút, hétvégén folytatódik az ünnepség

Június 27-én, Szent László király ünnepén tartották a gombosi templom búcsúját. Sztrikovits János címzetes prépost celebrálta a misét, a Szent László nevére felszentelt templom papja, ft. Verebélyi Árpád főesperes és a népes papság közreműködésével. 

Sztrikovits atya felemlegette Szent László keresztényi érdemeit, köztük az Isten és ember iránti tisztelet fontosságát és a bátorságot, határozottságot, amellyel veszély esetén, mindezek védelmében érdemes fellépni. 

‒ Rendületlenül járjunk Szent László király nyomdokain ‒ biztatta prédikációjában a jelenlevőket a prépost. A mise után sor került a hagyományos búcsúi körmenetre is. 

Ft. Verebélyi Árpád köszöntötte a megjelent papságot, a rangos vendégeket, Szakállas Zsoltot, a Tartományi Oktatásügyi, Közigazgatási, Jogalkotási és Nemzeti Közösségi Titkárság segédtitkárát, Mackó Zsuzsannát, az oktatási titkárság kisebbségi oktatással megbízott szakmunkatársát, Varga Csabát, a titkárság pénzügyekért felelős osztályvezetőjét, Uzelac Katicát, a Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság segédtitkárát, Pelt Ilonát, a VMSZ tartományi frakcióvezető-helyettesét, a gombosi helyi közösség tanácsának elnökét, Blagojević Máriát, a helyi közösség titkárát, Klenanc Józsefet, továbbá a Szent György Lovagrend jelenlevő tagjait.

Köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a búcsúi szentmise ünnepélyesebbé tételéhez, köztük a helyi népviseletbe, Mária-lány ruhába öltözött fiataloknak és idősebbeknek, valamint a Szent László kórus, a pasztorális tanács és az Önkéntes Tűzoltó Testület tagjainak. 

A tartományi titkárság képviseletében érkezett vendégek látogatást tettek a helyi közösségben, beszélgetést folytattak a helyi vezetéssel az aktuális problémákról és a megvalósított fejlesztésekről. Ilyen például az új függöny a helyi Arany János Magyar Művelődési Egyesület színpadán, az oktatási titkárság pályázatának köszönhetően. 

A gombosi Búcsúi napok rendezvénysorozat 30-án 16 órakor folytatódik, a helyiek és a környékbeli néptáncos és népzenei csoportok közreműködésével, különböző mulatságokkal, illetve július 1-jén 10 órakor ünnepi szentmisével és kirakodóvásárral.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, lmt
Többi hír