Ugrás a tartalomra

Huszonhét jelölt a VMSZ újvidéki listáján

A VMSZ városi szervezete délelőtt átadta az önkormányzati jelöltlistáját a Városi Választási Bizottságnak. 836 támogatói aláírás gyűlt össze a listán szereplő 27 jelöltre, a listavezető Kiss Gyula.

Az újvidéki VMSZ rövid idő alatt összegyűjtötte a listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat. A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéken önállóan indul az április 26-ai önkormányzati választásokon.

Vicsek Annamária a VMSZ újvidéki szervezetének elnöke hangsúlyozta: „Ez egy egyharmados lista, tehát összesen 27 jelöltet állítottunk a listára, ezek mind olyan emberek, akiket az újvidéki magyarság ismer, akik Újvidéken már évek óta tevékenykednek, a mi közösségünkért, a magyarságunkért, olyan kulturális és gazdasági szereplői az újvidéki magyarságnak, akik az elmúlt időszakban is bizonyították, hogy méltóan képviselik az újvidéki magyarságot és az elkövetkező négy évben ugyanerre teszünk ígéretet.”

Kiss Gyula, a VMSZ újvidéki önkormányzati listavezetője kifejtette, hogy a városi vezetőséggel jó volt az együttműködés az előző időszakban és a jövőben ezt még szorosabbra fűznék: „Nagyon sok fejlesztésünk, építkezésünk, projektünk van folyamatban, amelyeket be is tudunk fejezni. Az eddigi munkánk gyümölcsöző volt, úgy értékelném, jó tapasztalat volt a városi vezetésben lenni. Hiszem, hogy az elkövetkező időszakban is meg tudjuk ezt valósítani. Nagyon sok tervünk van, és szeretnénk továbbra is a közösség szolgálatában dolgozni.”

A VMSZ újvidéki szervezetének tervei között szerepel a magyar iskolai tagozatok, illetve bölcsődei és óvodai csoportok számának megtartása, a peremvárosi magyarsággal való szorosabb együttműködés és a 44/45-ös ártatlan áldozatok emlékművének felállítása.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír