Ugrás a tartalomra

Hasznos adományok az MNT-től a Gyermekhét alkalmával

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában járt ma Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, s adományt adott át a tanintézményben, házi olvasmányokból, szépirodalmi művekből álló könyvcsomagot a könyvtár részére, és egy interaktív táblát, amely a fizikatanteremben kapott helyet.

A Magyar Nemzeti Tanács a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönve 77 általános iskola 111 épületébe juttatja el könyvcsomagjait, ezekben a tanintézményekben több mint 13 ezer gyermek tanul. A könyvcsomagok mellett 11 általános iskola egy-egy interaktív táblát is kap ajándékba, még a 2015 a külhoni magyar szakképzés éve programhoz kapcsolódóan, hiszen itt azon tanintézmények vehették át a táblát, amelyekből sok diák valamelyik szakközépiskolában tanul tovább, illetve azt is szem előtt tartották, hogy nagyszámú a magyar nyelven tanuló gyermek, figyelembe vették az iskola felszereltségét, az előző pályázatokon elért támogatásokat is - mondta nyilatkozatában Jerasz Anikó.

Hallai Zoltán iskolaigazgató elmondta, hogy évről évre egy osztálynyi diákkal kevesebb tanulója van az iskolának, de ettől eltekintve a Szervó Mihály Általános Iskola még mindig a Közép-Bánát egyik legnagyobb tanintézménye, ahol 698 gyermeket oktatnak. Igyekszenek a technika újabb vívmányaira pályázni, hogy a gyerekeknek vonzóbbá tegyék a tanulást.

Kovács Jolánka, az iskola könyvtárosa pedig elmondta, hogy az ilyen könyvadományok nagyon hasznosak, de még mindig nincs elegendő házi olvasmány, amelyeket megkövetelnek a programból kifolyólag a tanítók, tanárok. A két iskolaépületben két könyvtár működik, összesen 24 ezerre tehető a könyvek száma. Meséskönyvekből sincs soha elég, mivel az alsós diákok járnak tömegesebben a könyvtárba könyveket kölcsönözni, így ilyen kiadványokra lenne még szükség.

A diákok nagyon örülnek, ha azokban a tantermekben tartják meg a tanárok az órákat, amelyekben van ún. okos tábla, mert mint az egyik diák, Barsi Patrik fogalmazott, sokkal érdekesebbek azok az órák, és jobban oda is figyelnek mindannyian, ugyanakkor ha valamilyen adatra szükségük van, gyorsan utánanézhetnek, így könnyebb a tanulás is.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília
Többi hír