Ugrás a tartalomra

A harmadik körben a pályázók több mint 95 százaléka nyert

Szabadkán ismertette a Prosperitati Alapítvány a harmadik pályázati körében megjelent kiírások eredményeit. A sajtótájékoztatót Magyar Levente magyar gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője tartotta.

A harmadik körben öt pályázatot írtak ki. Az érdeklődők két hitelkonstrukciós pályázaton vehettek részt, amelyeken elsősorban a nagy-, illetve közepes vállalkozásokat támogatják annak érdekében, hogy korrekt felvásárlói erőt tudjanak biztosítani a termelők számára. Emellett három kisösszegű pályázatot pénzelnek, gépvásárlást a mezőgazdasági termelőknek, illetve alapeszközöket a mikro- és kisvállalkozások számára, valamint többéves ültetvények telepítését és fejlesztését. Ezúttal használt gépeket és járműveket is lehet vásárolni a Prosperitati-támogatásból.

Most rekordszámú, 3979 vajdasági pályázott a Prosperitati Alapítvány kiírásának harmadik körében. Közülük 3799-en, azaz több mint 95 százalékuk nyert a kiíráson. Ez azt jelenti, hogy 20 millió eurót osztottak szét a harmadik körben

Pásztor István, a VMSZ elnöke aláhúzta: Szerbia nem gördít semmilyen akadályt a támogatás megvalósítása elé. A nagyarányú sikeres pályázat annak köszönhető, hogy az emberek megtanultak az európai standardok szerint pályázni, amihez az online rendszer kidolgozása is hozzájárult.

A szerződéseket heteken belül aláírják a sikeresen pályázókkal, és szintén heteken belül folyósítják a pénzeszközöket is. A sikeresen pályázók névsora a Prosperitati Alapítvány honlapján is megtalálható lesz. A pályázók átlagosan 5-6 ezer eurót nyertek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír