Ugrás a tartalomra

Hamarosan átadják az új Bajmok-Bácsalmás határátkelőt

Az építkezést már befejezték, csak apróbb munkálatok vannak még hátra. A műszaki átvétel már megtörtént. Ezzel legalább harmincéves álma valósulhat meg a bajmokiaknak és a környékbelieknek.

2017 őszen már nagyban folytak a munkálatok az új bajmoki határátkelő építésén, de csak a közeljövőben adják majd át rendeltetésének. Egyelőre még csak a régi közúti átkelőn lehet Bajmokról a magyarországi Bácsalmásra eljutni, de csak reggel 7 és este 7 között. A helyiek már nagyon várják az új átkelő megnyitását, amely 24 órás nyitvatartással dolgozna.

Herold Irén, Bajmok: „Nekünk sokat jelentene, mert ott vannak a gyerekeink Szegeden, és akkor többször itt mennénk át a határon." Tapiska György, Bajmok: „Ha éjféltől éjfélig dolgozna, jobban megfelelne, mert ilyenkor olyan helyzet alakul ki, hogy 3-4 óra hosszát is kell várni, mint Röszkén is."

Miroslava Dlačić, Bajmok: „Amikor az emberek átmennek, nem kell az órát nézniük, hogy pontosan 7 órára odaérjenek, megtehetik ezt 8, 9, 10, 11 órakor is." Az új bajmoki határátkelő nem csak a helyieknek lehet jó, hanem nagy mértékben tehermentesítheti a horgosi és a kelebiai átkelőket is a nyári csúcsidőszakban.

A főépület már kész van, már csak az utolsó simítások vannak hátra. Az új bajmoki átkelő nemzetközi lesz, de elkerüli a tehergépjármű-forgalom, éjjel nappal nyitva tart majd és nagyobb áteresztőképességgel rendelkezik a két bejövő és a két kimenő útsávnak köszönhetően.

Hegedűs József, a helyi közösség közgyűlésének tagja, Bajmok: „A határátkelő nagyon jól néz ki. Kész is van valójában. December 12-én, tehát a múlt év decemberében megvolt a műszaki átvétele, tehát technikailag rendben van az épület, a műszaki átvétel rendben zajlott, úgyhogy átadásra kész a határátkelő a hazai oldalon."

Az építkezés 2,1 millió euróba került. A pénz döntő részét, 1,8 millió eurót az EU előcsatlakozási alapjaiból biztosították, Szerbia pedig 300 ezer euróval járult hozzá az új átkelő létrehozásához

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok