Ugrás a tartalomra

Gyorsabb lesz a Szabadka és Zenta között közlekedő vonat

Április elsején elkezdődött a Szabadka-Zenta vasútvonal teljes felújítása. A munkálatok a tervek szerint 270 napig tartanak és az év végéig befejeződnek.

Az utasforgalom nem áll le ez idő alatt sem. A vasúti menetrendhez igazodó vonatpótló buszjáratok közlekednek Szabadka és Zenta között. A buszjegy ugyanannyiba kerül mint a vonatjegy, egy irányban 185 dinárt kell fizetni, a menettérti jegyért pedig 300 dinárt. A munkálatok befejezte után ezen a szakaszon a vasút tengelyterhelhetősége elérheti a 22 és fél tonnát tengelyenként, tehát áruszállításra, teherforgalomra is alkalmas lesz. Ennek köszönhetően a mostani 10-30 kilométer per órás sebesség is jelentősen emelkedni fog - mondta el Czegledi Rudolf polgármester a Pannon Televízió Közügyek műsorában.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Ezzel a korszerűsítéssel, amit most elvégeznek, és ebben az évben meg fog történni, 80 kilométer per órás sebességet fognak elérni maximálisan ezen a szakaszon. Ezzel kevesebb, mint egy órára rövidül az utazás időtartalma. Anyagilag is jóval olcsóbb lesz, mint az autóbusszal való közlekedés és biztonságosabb is.”
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír