Ugrás a tartalomra

Gyermekfesztivál Magyarkanizsán

Immáron hatodik alkalommal tartották meg a nemzetközi rendezvényt

Magyarkanizsán április 26-án és 27-én lezajlott a VI. Gyermekfesztivál. A rendezvényt, mely mára már nemzetközivé nőtte ki magát a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezte.

A fesztivált ünnepélyesen Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, a rendezvényen résztvevő nyolc általános iskolából közel kétszáz diák jelentkezett a gyermekfesztivál programjaira. Vagyis ez egy jelentős, nemzetközi rendezvény és erre a magyarkanizsai általános iskola szervezőként, vendéglátóként pedig az egész község joggal lehet büszke.

A megnyitót követő sajtótájékoztatón Juhász Márta, az iskola igazgatónője hangsúlyozta, a gyermekfesztivál az iskola és az egész község számára a kiemelt rendezvények közé tartozik. Jelentős erőfeszítések, több hónapos előkészületek szükségesek ma már ahhoz, hogy jelenlegi formájában az eseményt megtarthassák. 2008-ban, amikor az első ilyen jellegű fesztivált megrendezték a község másik két iskolája azonnal bekapcsolódott az eseménybe. Az ideiben pedig már nyolc általános iskola vesz részt három ország területéről, hazánkból, Magyarországból és Romániából. Voltak olyan évek, amikor Szlovákiából is el tudtak látogatni diákok a rendezvényre – tette hozzá Juhász Márta. Továbbá az igazgatónő megköszönte a támogató erőfeszítést, mellyel munkaszervezetének tagjai hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Valamint a diákok, szülők, intézmények és szponzorok segítségéért is köszönetét fejezte ki.

Telek Krisztina, a rendezvény főkoordinátora elmondta: összesen 14 kategóriában mérettetnek meg a gyerekek, tehát szavalás, prózamondás, mesemondás, képzőművészeti pályázat, vagyis rajzpályázat, modern tánc, néptánc és különféle énekek hangzanak el a színpadon. Maga a rendezvény ideje alatt megközelítőleg 400 gyerek lép színpadra.

A két napig tartó fesztivál első napján, pénteken az alsósok, szombaton pedig a felsős diákok mérték össze tudásukat, léptek a zsűri és a közönség elé. Ami igazán fontos, hogy a gyerekek barátkozzanak, megtanulják tisztelni egymás kultúráját és kellemes élményekkel gazdagodva térjenek haza a fesztivált követően – hangsúlyozta a főkoordinátor. A VI. Gyermekfesztivál gálaműsorral és eredményhirdetéssel zárult, majd a diákok egy rockzenekar fellépését követően búcsúztak el egymástól.

 

Szerző (Forrás)
n JE, Magyar Szó
Többi hír