Ugrás a tartalomra

GOMBOS - Segítő szándék és csapatszellem találkozása

Uzelac Katica, a serdülő pionírcsapat vezetője elmondta, július 12-én nagy öröm érte a gombosi Önkéntes Tűzoltó Testület pionír- vagyis gyerekcsapatait, mivel a faluban működő Eco-Team magánvállalat két új kézi pumpát adományozott nekik.

Ennek köszönhetően immár zökkenőmentesen folyhatnak a felkészülések a négyesfogatos (Gombos, Doroszló, Szilágyi, Kupuszina) Tűzoltó Testületek Baráti Találkozójára, amit az idén augusztus 4-én tartanak meg, Kupuszinán.

– A hódsági Májusi találkozón való részvételünk nagyon sikeres volt, szerfölött büszkék vagyunk mindkét pionírcsapatunkra. A falu etnikai összetétele vegyes, ami a csapatokon is tükröződik.

Megfelelő arányban vannak a gyerekcsapatban magyarok, szerbek és romák. Közösségépítő munkánk az etnikai tolerancia jegyében működik. A gyerekeknek meg szeretnénk tanítani, mi az a csapatszellem, mit jelent egy közös célért küzdeni, és miért fontos kivenni részüket a falu közösségi munkájából. A csapatok, amellett, hogy jó helyezést értek el, a gyakorlatot, ami rendkívül fontos, hiba nélkül elvégezték.

Az Eco-Team a Találkozóra is meglepetéssel szolgált, új pólókat ajándékozott a csapatok számára, hogy a csapattagoknak a versenyen egységes öltözetük legyen. Köszönettel tartozunk ezért Kovács Terzity Melindának is, a Testület titkárának, aki az említett vállalatnál kieszközölte ezt a donációt – mondta Uzelac Katica.

– A versenyre való felkészülés igen nehézkesen ment, ugyanis a gyakorlat elvégzéséhez szükséges kézi pumpák öregek és rossz állapotban vannak.

Láttam, hogy ilyen feltételek mellett minden igyekezet hiábavaló, kerestem a megoldást, hogy tudnánk hozzájutni új készülékekhez – nyilatkozta Kovács Terzity Melinda, a Testület titkára és egyben az utánpótlás csapatának vezetője.

Uzelac Katica elmondta azt is, hálásak Melinda igyekezetéért, eredményes fellépéséért. A falu etnikai összetétele vegyes, ez tükröződik a csapatokon is. Megfelelő arányban vannak képviselve a gyerekcsapatban a magyarok, szerbek és romák. Közösségépítő munkájuk az etnikai tolerancia jegyében működik.

A gyerekeknek meg szeretnék tanítani, mi a csapatszellem, mit jelent egy közös célért küzdeni és miért fontos kivenni részüket a falu közösségi munkájából. A közeljövőt tekintve komoly terveik vannak. Kiváló csapat dolgozik együtt, akiknek olyan elképzeléseik vannak, amelyek a hagyományok megőrzése mellett új irányba terelik a tűzoltóság tevékenységeit.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, lmt
Többi hír