Ugrás a tartalomra

Fremond Árpád: A szennyvíztisztító a legfontosabb Topolyán

A tervek szerint még ebben az évben kiírják a közbeszerzést, hogy mielőbb megkezdődjön a munka.

Aktuális projektekről, sikeres közbeszerzésekről, beruházásokról tartott sajtótájékoztatót a Vajdasági Magyar Szövetség topolyai szervezete a nemrégiben kialakított új irodájában. Folytatódik a topolyai fürdő építése, a szennyvízcsatorna bővítése, valamint a városközpontban levő hotel felújítása, de mint azt Fremond Árpád, a szervezet községi elnöke kiemelte, az elkövetkező hónapokban a szennyvíztisztító projektje lesz Topolyán a legfontosabb.

Fontos közbeszerzések zárultak le a nyár folyamán Topolyán. Folytatódik a topolyai fürdő építése. Néhány nap múlva megkezdődik az alapok megerősítése, illetve a cölöpök kialakítása. Ennek a közbeszerzésnek a teljes értéke 44 millió dinár, így ez a projektum a befejezésig 760 millió dinárba fog kerülni. A zárt fürdő a szintén épülő új stadionnal egy egész komplexumot fog alkotni.

A csatornahálózat bővítése is a prioritások között szerepel - mondta Fremond Árpád: „Itt az önkormányzat 10 millió dinárt nyert a tartománytól, és saját eszközből még 15 millió dinárt tesz hozzá. Tehát összességében 25 millió dinár értékű projektről van szó. Itt a főutcán, a Tito marsall utcán fog történni majd ez a beruházás, és ha minden a tervek szerint halad, akkor október végéig be is fogják fejezni ezt a projektet. Ez a kanalizációnak, vagyis a szennyvízelvezetőnek a fő vonala.”     

A központban lévő hotel felújítása is folytatódik, napokon belül megkezdődik az építkezés harmadik fázisa, a tető kiépítése - tette hozzá Fremond. A tervek szerint ez szeptember-október folyamán el is készül. Már most folynak az egyeztetések a negyedik fázissal kapcsolatban, és a munkálatokat még ebben az évben szeretnék megkezdeni. A község számít a magyar kormány támogatására is, ugyanis ehhez összesen 350 millió dinárra lenne szükség - mondta a VMSZ topolyai elnöke.

Fremond Árpád az ipari park beruházásairól is beszélt: „Itt most az infrastruktúrába szeretnénk befektetni 7 millió dinár értékben, úthálózat bővítésére kerül sor. És amit be tudok jelenteni, ha minden jól megy, és a tervek szerint halad, akkor ebben az évben még két befektetőnek az épületét tudjuk átadni az ipari parkban. Az egyik az egy tejgyárnak az átadása lesz, a másik a Midmas cégnek lenne egy olyan épülete ami átadásra kerülne.”

A VMSZ topolyai szervezete a szennyvíztisztító megépítésének projektjével is kiemelten foglalkozik. A tervek szerint még ebben az évben kiírják a közbeszerzést, hogy mielőbb megkezdődjön a munka - mondta Fremond Árpád. A Komgrad Kommunális Közvállalat 100 millió dinárt tett félre erre a beruházásra, a tartománytól pedig első fázisban 190 millió dinárt, a másodikban pedig további 290 millió dinárt remél az önkormányzat.  

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír