Ugrás a tartalomra

Folytatnák a Zombort és Baját összekötő közút felújítását

Lezárult a 3,7 millió euró értékű Zombor és Baja közötti útjavítások projektjének második fázisa, ez egy 12 kilométeres szakaszra vonatkozott.

Az Európai Unió által támogatott program elősegítette a Bezdán felé vezető útszakasz kiszélesítését 6,40-ről 7,20 méterre, valamint növelték az út teherbírását is.

A Zombort és Baját összekötő közút felújítását folytatnák az illetékesek. A sűrű forgalom miatt szükségessé vált az út Béregig való kiszélesítése, ezzel lehetővé tennék a kamionok általi kereskedelmet és a magyarországi M6-os út könnyebb elérését is. Pribilla Attila, segédpolgármester, Zombor: „A városnak és az egész önkormányzatnak létérdeke, hogy megerősítsük az infrastruktúrát, és itt az út és a vasút infrastruktúrájára gondolok. Az út infrastruktúrájának egyik alapeleme, hogy kijussunk a határra, hogy az árunk minél rövidebb úton jusson el nyugat-Európába, ennek most gyakorlatilag majdnem fele megvalósult.”

A zárókonferencián Kern Imre szerbiai infrastrukturális államtitkár is részt vett. Kiemelte, a beruházás egy összetettebb projektnek a része: „Én remélem, hogy rövidesen folytatódik majd a projektum és megvalósul az az álom, hogy egészen Hercegszántóig, a határátlépőig kiépüljön ez az út és az is, hogy minél előbb megnyíljon teherautók számára is ez a határátjáró.”

Az illetékesek szerint a projekt a gazdaság mellett a régió társadalmi és a kulturális kapcsolatainak javítását is eredményezi.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír