You are here

A zentai csata emlékművénél városok, községek, testvértelepülések, politikai pártok és egyesületek képviselői is elhelyezték az emlékezés virágait.          

A zentai csata emlékműje előtt koszorút helyezett el Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Pirityiné Szabó Judit főosztályvezető.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselői: Fremond Árpád, Kovács Elvira és Pék Zoltán is elhelyezte a kegyelet virágait.

A szabadkai önkormányzat nevében Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke hajtott fejet a 320 évvel ezelőtti események emléke előtt.

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere is elhelyezte a kegyelet virágait. Majd Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere koszorúzott.

A Vajdasági Magyar Szövetség zentai községi szervezetének nevében Lőrincz Csongor és Burány Hajnalka helyezte el az emlékezés virágait.

A Szerb Haladó Párt is lerótta tiszteletét. Őket követték a Demokrata Párt zentai helyi szervezetének képviselői.

A Magyar Mozgalmat képviselve Sándor József, Kókai Péter és Zsoldos Ferenc hajtott fejet.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének koszorúját Berze József és Gordán József helyezte el.

A Szerbiai Szociáldemokrata Párt helyi szervezete is lerótta kegyeletét az emlékmű előtt.

A Magyar Polgári Szövetség koszorúját Rácz Szabó László, Miklós Éva és Póka Zoltán helyezte el.

Dudás Károly és Sutus Áron a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség képviseletében koszorúzott.

Így emlékeztek meg arról, hogy 320 évvel ezelőtt az európai seregek Savoyai Jenő vezetésével ezen a helyen arattak győzelmet a török hadak felett.

Szerző: 
Pannon RTV