Ugrás a tartalomra

Felújítják az Arany János Általános Iskola oromi épületét

Az Arany János Általános Iskola oromi épületén megkezdték a nyílászárók cseréjét. A beruházáshoz a tartományi kormány 4 millió dinárt biztosított.

A beruházáshoz az oktatási titkárság kérésére a tartományi kormány a költségvetési tartalékból tudott támogatást nyújtani – nyilatkozta Nyilas Mihály. A tartományi oktatási titkár ma megtekintette az oromi iskolaépületen folyó munkálatokat.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Sürgős esetről van szó, a fűtési idény kezdetéig valóban meleggé kell tenni az osztálytermeket. Ez a négy millió dinár most szinte teljes egészében elég az ablakok és két nagy ajtó cseréjére. Összesen több mint 80 nyílászáró cseréje indult most meg.”

Az iskola úgy szerette volna, ha a beruházás a tanévkezdésig megvalósul, a közbeszerzési eljárás késése és az új nyílászárók hosszadalmas gyártása miatt a munkálatok csak most kezdődhettek el. Vajda Attila, igazgató, Arany János Általános Iskola: „Ebben a pillanatban az első fázis valósul meg, hamarosan a második fázisra is sor kerül, mintegy két hét múlva még néhány ablak pótlásával jár, mivel az össz ablakot nem tudjuk kicserélni.”

A kivitelező cég megítélése szerint az első fázis munkálataival a hét végig elkészülnek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto