Ugrás a tartalomra

Ezerötszáz lángosból klímaberendezés

A VMSZ Női Fórumának adománya a zorkai rendelőnek

A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának zorkai szervezete csütörtökön klímaberendezést adott át a Szabadkai Egészségház zorkai rendelőjének. A berendezésre való pénzt a Jótékonysági VII. Buckai Lángosfesztiválon több ezer lángos eladásából befolyt összegből biztosították.

Az adomány jelentőségéről Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere beszélt a sajtó képviselőinek.

– Ennek az adományátadásnak a legfőbb üzenete az összefogás, a közösségépítés és a törődés. Mindez azonban nem valósult volna meg, ha a zorkai polgárok nem mutatnak akkora érdeklődést az egy héttel ezelőtti lángosfesztivál iránt. Az ő adományaiknak és a Női Fórum tagjai szorgos kezeinek köszönhetően immár azokat a polgárokat, akik kénytelenek orvoshoz fordulni, klimatizált helyiség várja. Így ez az adomány minden polgár életminőségének javítására szolgál – nyilatkozta Horvát Tímea.

Kudlik Zoltán, a Zorka helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, hogy a rendelő alá körülbelül kétezer-háromszáz zorkai polgár tartozik, ezért fontos, hogy a betegek kényelmes feltételek között várakozzanak a vizsgálatokra.

– Több, mint ezerötszáz lángost sütöttek a Női Fórum tagjai a lángosfesztiválon, és mind el is fogyott. 36 ezer dinárt sikerült így összegyűjteni. Ebből az önkéntes munkából sikerült a klímaberendezést megvásárolni. Ezzel pedig egy több éves problémát sikerült megoldani a helyi közösségben. Eddig a nagy meleg nem csekély kellemetlenségeket okozott az ide látogató betegeknek, különösen az időseknek – mondta Kudlik Zoltán.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, pasz (Fotó: Gergely Árpád)
Többi hír