Ugrás a tartalomra

Évi utolsó ülését tartotta meg Zenta Község Képviselő-testülete

Az ülés egyik legfontosabb napirendi pontja a következő évi költségvetés volt.

Ceglédi Rudolf polgármester értékelése szerint megtartották az eddigi működési költségeket. A jövő évben több mint 300 millió dináros beruházást terveztek, amelyek közül több már korábban megkezdődött.

Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Tulajdonképpen 926 millió a jövő évi költségvetés, azzal, hogy ebből kb. 700 milliót a működésre láttunk elő, a többit azt beruházásra. A beruházás teljes összege nem része a községi költségvetésnek, hanem vannak olyan beruházások, amit a köztársasági kormány direkt kifizet a kivitelezőnek, csak az adó megy az önkormányzaton belül, amely 20 százaléka a beruházásnak.”

A Magyar Mozgalom képviselői ellenezték, hogy az előző évektől eltérően 2018-tól a civil szervezeteknek bérleti díjat, igaz csökkentett, valamint a rezsi költségeket is fizetniük kell.

Zsoldos Ferenc, zentai önkormányzati frakcióvezető, MM: „A gondot az okozza, és ez ellen volt ez a nagy ágálás, hogy a 2018-as költségvetési tervben viszont nem emelték meg a civil kereteket. Ez azt jelenti, hogy ez egy jelentős tétel lesz a civilek számára, és nem látják még, nem látom, hogy honnan fogják tudni ezt előteremteni, ha az önkormányzat nem biztosít erre plusz forrásokat.”

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői szerint azért lesznek szigorítások a civil szférában, hogy az eddigi pénzügyi fegyelmezetlenséget, a rossz elszámolásokat megszüntessék.

Juhász Attila, zentai önkormányzati képviselő, VMSZ: „Én tudom azt, hogy a civil szférán belül is meg vannak azok a szervezetek, akiknek zökkenőmentes volt az eddigi munkája. Ezt megpróbáljuk továbbra is azzá tenni. Tehát az, hogy helyet kapjanak, teret kapjanak, eszközeik legyenek a programjaik megvalósítására. Lehetőleg a 2017-es eszközhányad nagyságával, mennyiségével megegyező. Ez mindannyiunk elvárása, és kötelezettsége is miután elfogadtuk ezt a költségvetést.”

A 2018-as év egyik legjelentősebb beruházása Zentán a gimnázium épületének a felújítása. A Thurzó Lajos Általános Iskolának a rekonstrukciós munkálatai a következő év nyarán folytatódnak majd.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto