Ugrás a tartalomra

Értesítés az oktatási, valamint nevelési foglalkoztatottak pszichofizikai alkalmassági felmérésének magyar nyelvű lehetőségéről

A Magyar Nemzeti Tanács, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenlőségi Titkárság a mai nappal meghosszabbította a tavalyi év során először megkötött együttműködési megállapodást, mely alapján megteremtődtek a feltételek az oktatási, valamint nevelési foglalkoztatottak pszichofizikai alkalmassági felmérésére magyar nyelven.

Ezáltal megoldódtak azok a nyelvi akadályok, amelyekkel az iskoláskor előtti nevelési intézmények, általános és középiskolák foglalkoztatottjai – a magyar nemzeti közösség tagjai a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségeiben történő pszichofizikai alkalmassági felmérés során szembesültek.

A továbbiakban is az eddig használt kizárólag szerb nyelven elérhető pszichológiai mérőeszközök mellett a tesztelést magyar nyelvű félig szabványosított interjú és személyiségi teszt, valamint egy nem verbális intelligencia teszt segítségével is le lehet folytatni. Az effajta pszichológiai felmérést magyarul beszélő pszichológusok végzik.

Tehát a 2012-ben elkezdődött folyamat 2013-ban is változatlan marad.

A Magyar Nemzeti Tanács ezúton tájékoztat minden, a magyar nyelvű pszichológiai felmérésre érdekelt jelöltet, hogy a tesztelés bejelentésekor újra kérhetik a fent leírt lehetőséget a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai, újvidéki, nagykikindai, zombori, nagybecskereki és pancsovai kirendeltségeiben – az MNT Közigazgatási Hivatalának keddi értesítésében.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír