Ugrás a tartalomra

Első esély támogatással

Tizenhárom tudományok doktora áll munkába először

Az idén 18, munkanélküli tudományok doktora jelentkezett arra a tartományi pályázatra, amellyel az oktatási titkárság segíti első alkalommal a munkába állásukat. Ebből 13-an pályáztak sikeresen. Hatan a Bölcsészettudományi Karon, négyen a Természettudományi–Matematikai Karon, ketten egy-egy tudományos intézetben, továbbá egy személy a Sport és Turizmus Magánkaron fog dolgozni. Ezzel a titkárság első esélyt akar adni a munkaközvetítő nyilvántartásában szereplő doktoroknak.

Dr. Halasi Szabolcs oktatási segédtitkár a Magyar Szó olvasóinak elmondta: a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság az idén összesen 14 400 000 dinárral nagyobb összeggel támogatja a tudományok doktorait, hogy első alkalommal munkába álljanak, és beépüljenek a tudományos-kutatási tevékenységbe. Egy éven keresztül biztosít számukra tisztességes havi fizetést és a mentoraiknak egy alkalmi juttatást, emellett részben fedezi a kutatáshoz szükséges költségeket.

A titkárság kiírta a pályázatot, a tudományok doktorai megpályázták, a titkárság pedig felvette a kapcsolatot azokkal az intézményekkel, ahol ők dolgozni szeretnének. Pozitív válasz esetében oda kerültek, negatív válasz esetében viszont a pályázatban feltüntetett másik két intézménnyel próbálkozott egyeztetni a titkárság.

A sikeresen pályázók átlagéletkora 34 év. Tegnap őket és mentoraikat fogadta dr. Zoran Milošević tartományi oktatási titkár a Tartományi Kormány dísztermében, és átadta nekik a szerződésüket.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen