Ugrás a tartalomra

Elmélyítik Vajdaság és Felső-Ausztria között az együttműködést

Felső-Ausztria szövetségi tartomány küldöttsége háromnapos látogatásra érkezett ma Újvidékre.

Többek között a tartományi parlament elnökével is tárgyaltak a két régió közötti együttműködés további elmélyítéséről.

Vajdaság Autonóm Tartomány és Felső-Ausztria között az együttműködés már 13 éves múltra tekint vissza, ezt a közös munkát szeretnék folytatni és tovább építeni – hangzott el a két házelnök közötti megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Mai beszélgetésünk során ismételten hangsúlyoztuk a parlamentek együttműködésének fontosságát, meghatároztuk azokat a területeket, amelyeken belül erre reális lehetőséget látunk.”

Pásztor István és a vajdasági parlament küldöttsége a felső-ausztriai képviselőház elnökének meghívására jövőre Linzbe látogat. A két tartomány közös jövőbeni terveiről beszélve Felső-Ausztria tartomány parlamenti elnöke elmondta, a felsőoktatási együttműködésen túl fokozottabb gazdasági együttműködés várható a két fél között, emellett egy új kezdeményezésről is beszéltek, mégpedig a két tartományi székváros kikötőjével kapcsolatosan.

Viktor Sigl, parlamenti elnök, Felső-Ausztria: „Ez a linzi és az újvidéki kikötők hatékonyabb együttműködése. Mindenekelőtt a közös európai célok meghatározásakor leszögeztük, hogy nagy jelentősége van a folyami utak jobb kihasználásának infrastrukturális szempontból.”

A felső-ausztriai küldöttség találkozott Igor Mirovićtyal, a tartományi kormány elnökével is. Ezenkívül részt vettek a mai tematikus tartományi parlamenti ülésen, amelynek témája a regionális gazdasági és szociális politika, illetve az ezzel kapcsolatos tapasztalatcsere a két régió között.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV (Fotó: skupstinavojvodine.gov.rs)
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen