Ugrás a tartalomra

Elkészült a topolyai diákotthon, már csak be kell bútorozni

Az építkezés utolsó fázisa is befejeződött a topolyai Mezőgazdasági Iskola szomszédságában lévő diákotthon épületén.

A topolyai önkormányzat 50 millió dinárral, a tartományi kormány pedig 25 millió dinárral támogatta a diákotthon felépülését. További tervek között szerepel a bútorok beszerzése.

Befejeződtek az építkezési munkálatok a topolyai Mezőgazdasági Iskola mellett található diákotthonon. Az épületben 51 szoba található, amely 102 diáknak ad majd lakhatási lehetőséget. Egy szoba pedig mozgássérült diákok számára is ki lett alakítva.

Topolya három középiskolájába több mint 1000 diák jár, többségük utazó. A Mezőgazdasági Iskolának van a legtöbb ingázó tanulója, sokan több órát töltenek buszozással naponta. A diákotthon megoldást jelenthet ezekre a problémákra.

A kétszemélyes szobákban fürdőszoba is van. Ezen kívül étkező, konyha és tanulószoba is a középiskolások rendelkezésére áll majd. A tetőtérben irodahelyiségek és további közösségi szobák lesznek kialakítva. Az épületet megtekintette Kislinder Gábor, Topolya polgármestere. A beltéri berendezések beszerzését pályázati pénzekből szeretnék megvalósítani: „Január folyamán ki fogjuk írni a pályázatot, amely a bútorozásra, a műszerekre, a konyha felszerelésének a beszerzésére vonatkozik. Ez nem több 27-28-30 millió dinárnál. Ez hiányzik még ahhoz, hogy működő, belakható legyen. Úgy gondolom, hogy március végére vagy március elejére le fog járni a közbeszerzés, akkor már be lehet bútorozni.”

A diákotthon által új munkahelyek nyílnak majd meg - tette hozzá a polgármester. Jövő ősztől szakavatott nevelők figyelnek majd a tanulókra. Az épületben gázfűtés üzemmel, minden szoba radiátorral ellátott. A kövezetkő év júniusáig a konyhát és az ebédlőt is felszerelnék - mondta Ivanics Zoltán, a Községi Tanács tagja: „A terv elkészült a konyha kialakítására, megvan az előzetes értéke is. A közbeszerzési pályázaton majd kialakul, hogy mennyiért tudjuk beszerezni, felszerelni a konyhát. A legmodernebb konyha van előlátva. Ennyi diákra egy rendesen felszerelt konyha kell. Ahol most vagyunk, itt lesz az ebédlő.”

 

A diákotthon várhatóan jövő év szeptemberében már lakható lesz, és teljes egészében a tanulók rendelkezésére áll majd.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen